Uw vraagbaar voor geheugen en memory
Home - Geheugen en Vista - Veel gestelde vragen over geheugen - Zelf geheugen installeren - Links - Contact
Op deze site vindt je alle informatie over geheugen in je computer.
Bijv. Dimm, SODimm, sDRAM, DDR, DDR2, DDR3 DualChannel?
Aangepast zoeken

Installatie handleiding 168-pins DIMM-module

Je zoekt de handleiding voor het instralleren geheugen?184-pins / 240-pins DDR DIMM-module voor een desktop
184-pins RIMM-geheugenmodule voor een desktop
168-pins DIMM-geheugenmodule voor een desktop
144-pins / 200-pins SODIMM-module voor een laptopHieronder vindt u instructies om 168-pins SDRAM DIMM geheugen module te installeren.
Deze instructies helpen u bij het installeren van 168-pins SDRAM DIMM-geheugen. Gebruik deze instructies als aanvulling op de model-specifieke handleiding die met het product is meegeleverd.

INSTALLATIEPROCEDURE LET OP: Raak voordat u elektroniche componenten aanraakt, eerst een geaard metalen object aan zoals een ongeverfde verwarming of het metalen frame van een desktopcomputer. Zo ontdoet u zich van statische elektriciteit die uw waardevolle apparatuur kan beschadigen.
 • 1. Zet de aan/uit-schakelaar van de computer in de uit-stand en haal de voedingskabel uit het stopcontact.

 • 2. Verwijder de kap van uw computer en volg de instructies in de handleiding die bij uw specifieke geheugenmodule hoort.

 • 3. Raak voordat u elektronische componenten aanraakt, eerst een geaard metalen object aan zoals een ongeverfde verwarming of het metalen frame van een desktopcomputer. Zo ontdoet u zich van statische elektriciteit die uw waardevolle apparatuur kan beschadigen.

 • 4. Zoek een vrij geheugenuitbreidingsslot op het moederbord van uw computer op. Indien er geen slot meer vrij is, verwijder dan modules met minder capaciteit om plaats te maken voor modules met een hogere capaciteit.

 • 5. De op de afbeelding getoonde uitwerpklemmetjes worden gebruikt voor het verwijderen van een module. Door de uitwerpklemmetjes naar buiten te duwen, zal de module uit het geheugenslot losschieten, waarna het verwijderd kan worden.

 • 6. Wees voorzichtig bij het hanteren van de module(s). Buig een geheugenmodule in geen geval en hou hem uitsluitend bij de rand vast.
  Doorgaans kunnen SDRAM-modules in een willekeurige uitbreidingsslot geïnstalleerd worden. In sommige gevallen dienen modules bij gebruik van meerdere modules van verschillende capaciteit in een bepaalde volgorde te worden geïnstalleerd. Raadpleeg uw handleiding voor meer informatie over de juiste installatievolgorde voor uw configuratie.

  - Plaats de module in een vrij uitbreidingsslot. Wij wijzen u erop dat de module slechts op een manier in het geheugenslot bevestigd kan worden. Let bij plaatsing op de uitsparing in de module. Druk de module stevig aan om ervoor te zorgen dat hij goed vast komt te zitten. De uitwerpklemmetjes aan beide kanten van het geheugenslot zullen automatisch vatklikken als de module op de juiste manier is geïnstalleerd. Doorloop deze stappen voor elke module die u wilt installeren.
 • 8. Zodra de module/modules op de juiste manier is/zijn geïnstalleerd, kunt u de kap van de computer weer terugplaatsen.

 • 9. Doe de stekker weer in het stopcontact en zet de computer-voeding op "on".

 • 10. Zet de computer aan en volg verder de instructies in de handleiding van uw computer waarin beschreven wordt hoe u ervoor kunt zorgen dat de computer het zojuist geïnstalleerde geheugen herkent.

Meer informatie

Disclamer: Deze handleiding is slechts een hulp bij het installeren van een geheugenmodule. U kunt in geen geval ons aansprakelijk stellen voor schade aan uw geheugen, computerhardware, andere schade of gevolgschade van welke aard dan ook.

Gesponserde links:

InternGeheugen.com geheugen!
Standaard Geheugen